Powered By Blogger

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι !!

Με το που έπιασε ο Ιούνης, είπα είναι η κατάλληλη στιγμή για την ευχή...το καλό καλοκαίρι, με τον τρόπο που το εννοεί ο καθένας μας. "Περίμενε λίγο" σκέφτηκα, τα παιδιά έχουν ακόμα εξετάσεις στο σχολείο, μην παίξεις με τον πόνο τους. Αργότερα έπιασαν τα μπουρίνια κι οι δροσούλες. Φρέναρα...κανείς μας δεν είχε καλοκαιρινή διάθεση με συννεφιασμένο ουρανό.
Φίλοι άρχισαν να διαμαρτύρονται στο τηλέφωνο ότι αποκλείστηκαν από απεργούς που δεν άφησαν το πλοίο του προορισμού τους να αποπλεύσει. Άλλοι γκρίνιαζαν ότι θα ξεμείνουν, εξαιτίας του μεγάλου οικονομικού κόστους των διακοπών.
"Καλό καλοκαίρι" ισοδυναμούσε με μια αίσθηση ερήμωσης...
Κι έπιασε γρήγορα ο Ιούλης, οι απογευματινές καταιγίδες συνεχίζονται, η πολιτική κι οικονομική κατάσταση ίδια κι απαράλλακτη σαν τη μέρα της μαρμότας.
Η μιζέρια και το σφίξιμο δεν πάνε όμως διακοπές. Εδώ κάθονται στο σβέρκο και μας χλευάζουν καθημερινά. Κι οι του θηλυκού γένους δεν έχουν κι αποκούμπι τις μπάλες να πηγαινοέρχονται στο Μουντιάλ !
Εντάξει ! μη σκάσουμε κιόλας. Οι διακοπές είναι, φορές, σαν τα Σαββατοκύριακα. Περιμένεις πολλά και καταλήγεις με την ίδια ρουτίνα της εβδομάδας.
Το καλοκαίρι είναι περισσότερο ταξίδι και φυγή της ψυχής και των ονείρων.
Καρδιοχτύπι για όσα λαχταράμε να ζήσουμε, τυρκουάζ παραλίες, γραφικά σοκάκια και γραφικές ταβερνούλες της σκέψης και του μυαλού μας. Γαλήνη για τα κύματα που φανταζόμαστε να παφλάζουν στα πόδια μας....
Αρκεί να τα περιμένουμε με χαμόγελο κι άσβεστη ελπίδα. Όλα κάποτε έρχονται....ο καθένας τα βιώνει με τη σειρά του...
Το πιο σημαντικό είναι η επιστροφή στο ρυθμό του φθινοπώρου, να μας βρει όλους γερούς, αισιόδοξους και χωρίς να μετράμε απουσίες.

Ας έχουμε πάντα τον ήλιο μέσα μας !!

3 σχόλια:

  1. Εγώ θα χρησιμοποιήσω με αυτό που κλείσατε το κείμενο...
    ''Ας έχουμε πάντα τον ήλιο μέσα μας''

    Καλό καλοκαίρι !!!!
    Η καινούργια της παρέας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λές. Καλό καλοκαίρι και καλό διάβασμα καλών βιβλίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή